[...] hiperlipidemii, nadciśnienia, cukrzycy lub palenia papierosów. Jeden z czynników pomijanych w ocenie to stan zapalny do oceny jego aktywności można używać oznaczania np. białka C-reaktywnego. Wiele przemawia za udziałem tego białka w rozwoju miażdżycy” konsumpcja cholesterolu w pokarmie nie musi mieć odniesienia do stężenia cholesterolu [...]
[...] w stanie zjeść odpowiednią ilość energii w 3 posiłkach, to wystarczy. Jeśli wolisz 5, OK, też nie ma przeszkód! Jednak pamiętaj, iż zbyt częste spożywanie węglowodanów i białka powoduje huśtawkę insulinową i supresję wykorzystania tłuszczu zgromadzonego np. podskórnie. Ponadto nadmierna stymulacja insuliny oraz IGF-1 typowa dla diet [...]
[...] jaja – już sama nazwa powinna Was zaciekawić. Cóż to jest? Bez obaw, nie jest to żaden egzotyczny specyfik o niewiadomym pochodzeniu. Dzikie jaja to nic innego jak świeże białka kurzych jaj. Jedna butelka płynnego produktu to aż 32 białka kurzych jaj, czyli ok. 10 porcji. Płynne białko jaj - Podsumowanie Dzikie Jaja to duże ułatwienie dla [...]